لیست دروس مهندسی عمران گرایش محیط زیست- گروه عمومی

ردیف

نام درس

1

انگليسي ويژه

 

 

لیست دروس مهندسی عمران گرایش محیط زیست- گروه تخصصی اجباری
ردیف نام درس
1 پايان نامه
2 شناخت ومديريت برنامه ريزيي محيطزيست
3 تصفيه اب
4 تصفيه فاضلاب
5 الودگي هاي هواوروشهاي كنترل
6 الودگي موادجامدوروشهاي كنترل ارشد
7 سمينار

 

لیست دروس مهندسی عمران گرایش محیط زیست- گروه تخصصی انتخابی

ردیف

نام درس

1

انتقال وتوزيع اب

2

هيدروليك رسوبات

3

تصفيه فاضلابهاي صنعتي

4

طراحي تصفيه خانه هاي اب وفاضل اب

5

مهندسي منابع اب

6

هيدروليك سازه هاي ابي

7

ابهاي زيرزميني

8

هيدروليك پيشرفته

9

مديريت برنامه ريزي واقتصادمهندسي محيط

10

شناخت وكنترل كيفيت منابع اب ارشد

11

الودگي ابهاي سطحي زيرزميني

12

مهندسي رودخانه

13

پايان نامه

14

طرح تحقيق پايان نامه ارشد

15

هيدرولوژي پيشرفته


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 بهمن 1393برچسب:, | 15:10 | نویسنده : خانم رضایی |

مهندسی عمران محیط زیست یک رشته متنوع و پویا است که جامعه اثرات آن در جامعه برای پیشبرد تمدن و کیفیت زندگی است. در حال حاضر این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در ایران در چندین دانشگاه ارائه می‌شود. لازم است ذکر شود این رشته، رشته نوپایی در ایران است.

معرفی

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دوره‌ای است آموزشی- پرورشی با تاکید بیشتر بر روی آموزش که مرکب از تعدادی دروس نظری، کاربردی و آزمایشگاهی و برنامه تحقیقاتی در زمینه مهندسی محیط زیست جهت افزایش اطلاعات کارشناسائی نظیر کارشناسان مهندسی عمران، مهندسی آب، مهندسی شیمی، مهندسی محیط زیست، مهندسی مکانیک و مهندسی بهداشت است.

 

هدفهای این رشته

این رشته با هدف طراحی، ساخت و ساز و تعمیر و نگهداری از محیط فیزیکی به طور طبیعی پایه‌گذاری شده است. وظایف کاری مهندسان محیط عمران محیط زیست حمایت از اقتصاد جهانی، تامین سلامت و ایمنی از جوامع مختلف، حفظ و بهبود محیط زیست و کیفیت کلی زندگی است.

 

پروژه های تخصصی این رشته

۱- شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک وهوا ۲- طراحی تاسیس‌های آب و فاضلاب شهری، روستایی و صنعتی ۳- کنترل آلودگی‌های حاصل از مواد زائد جامد ۴- برنامه ریز و مدیریت اجرای طرحهای زیست محیطی[۲]

 

طول مدت تحصیل

طول مدت تحصیل این رشته مانند دیگر گرایش‌های رشته‌های فنی و مهندسی ایران طبق آخرین بخشنامه‌های وزرات علوم و تحقیقات و فناوری ۲ سال می‌باشد که زمان هر ترم ۱۷ هفته و مدت تدریس یک واحد نظری ۱۷ ساعت، آزمایشگاهی ۲۴ ساعت، کارآموزی حداقل ۶۸ ساعت است.[۳]


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 بهمن 1398برچسب:, | 14:55 | نویسنده : خانم رضایی |


مقدمه
رابطه بین انسان و محیط‌زیست پیوسته امری پیچیده بوده است؛ انسان هم جزئی از طبیعت و هم مستقل از آن است؛ دیدگاه کلی علم آن است که انسانها به‌واسطه انتخاب طبیعی تکامل‌یافته‌اند ولی از دیدگاه فناوری، انسانها، محیط‌زیست را شکل می‌دهند؛ در عین حال می‌توانند آن را مشاهده و ثبت کنند. این مشاهده و ثبت شامل محیط‌زیست و آثار انسان بر محیط‌زیست نیز می‌شود.
افزایش تمایل به شناسایی آثار انسان بر محیط‌زیست منجر به درخواست‌های اساسی در زمینه تحول اقتصاد سنتی، اخلاق و مفروضات حسابداری شده است. برای مثال در سال 1970 پرسشهایی مطرح شد که نشان‌دهنده نگرانیهای موجود در زمینه محدودیتهای الگوی سنتی مدیریت بود. چاستین (Chastain, 1973)، گامبلینگ (Gambling, 1974)، آلمن (Ullman, 1976) و دیرکز و پرستون (Dierkes & Preston,1977) نیز رابطه بین حسابداری، ‌سازمانها و اجتماع را کشف کردند. در سال 1990 نگرانیها بر مسائل زیست‌محیطی متمرکز شد. به‌تازگی نیز تلاشهایی جهت عملیاتی کردن مسائل زیست‌محیطی انجام شده و این مقاله نیز به‌دنبال ایجاد یک چارچوب نظری براساس 8 فرض منطقی است.


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 4 بهمن 1393برچسب:, | 19:47 | نویسنده : خانم رضایی |

Noise فقط سروصدا نيست

vدر خانه و محل كار اغلب ما صدايي ناشي از سيستم های تهويه يا سيستم هاي گرمايشي را مي شنويم كه به علت عدم ويژگي هاي برجسته به سختي قابل توجه مي باشند.
vاين صدا هرگز متوقف نمي شود و طنين ندارد اما اگر فن موجود به طور ناگهاني خاموش شود يا يكباره و به شدت مرتعش شود اين تغيير ممكن است مزاحم و يا آزار دهنده باشد . شنوايي ما اطلاعات صداهايي را كه مي شنويم تشخيص مي دهد .
vصداهایی را كه ما نياز نداريم يا مطلوب نمي باشند  Noise ناميده مي شوند.
vويژگي هايي از سروصدا كه موجب ميشود آن را بشنويم يا به آن توجه كنيم عبارت از: طنين ها يا تغييرات تراز صدا، طنين برجسته تر، تغيير ناگهاني تراز صدا و صداهاي قابل توجه تر مي باشند.
vهنگام اندازه گيري صدا، نياز داريم كه نوع صدا را تشخيص دهيم تا بتوانيم متغيرها را براي اندازه گيري و تجهيزات را براي استفاده و مدت آن اندازه گيري انتخاب كنيم.
vهمچنين اغلب نياز است از گوشهايمان براي يافتن و بررسي ويژگي هاي آزار دهنده صدا، قبل از انجام اندازه گيري ها، آناليزها و مستند سازي آنها استفاده كنيم.
v

موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | 20:17 | نویسنده : خانم رضایی |
—به هر تغيير فشار در هوا كه گوش انسان مستقیما آن را تشخيص مي دهد صدا مي گوييم. این حركت موج دار هوا زماني آغاز مي شود كه عاملي، نزديكترين ذره هوا را به حركت در مي آورد و به تدريج اين حركت به ذرات هواي مجاور كه از منبع توليد دورترند سرايت مي يابد.
—بر اساس نوع محيط، صوت با سرعت هاي متفاوتي منتشر مي شود. در هوا صوت با سرعت تقريبي 340 متر بر ثانيه انتشار مي يابد در جامدات و مايعات سرعت انتشار صوت بيشتر است . به طوري كه در فولاد بیشتر و در آب کمتراز فولاد مي باشد.
—
ترازهای معمول صدا
—در مقايسه با فشار ايستايي جو، دامنه تغييرات فشار صداي قابل شنود بسيار كوچكتر مي باشد که برابر ميانگين آستانه شنوايي افراد بوده و بنابراين به اين مقدار، آستانه شنوايي اطلاق مي شود. فشار صدايي که  مقدار تقريبي آن آنقدر زياد است كه در گوش توليد درد مي كند را آستانه دردناكي مي گويند. نسبت بين اين دو حد فشار، يك ميليون به يك است.
—بكارگيري مستقيم اعداد مقايسه اي خطي  براي تعيين فشار صوت منجر به توليد اعداد بزرگ خواهد شد و از آنجا كه پاسخ گوش به تحريكات عمدتا به شكل لگاريتمي است تا خطي، بنابراين در عمل پارامترهاي شنيداري به شكل نسبت لگاريتمي ميزان اندازه گيري شده به ميزان مرجع بيان مي شود كه اين نسبت لگاريتمي دسيبل ناميده مي شود.
—
—مقياس خطي شنوايي ما دامنه وسيعي از فشار هاي صوتي(محدوده هاي از يك تا يك ميليون) را درك مي كند كه جهت مديريت آنها مي توان از مقياس استفاده كرد.
—به اين ترتيب اعداد بزرگ به راحتي به مقياس منطقي و قابل كنترل از صفر دسي بل در آستانه شنوايي  تا 130 دسي بل در آستانه دردناكي  تبديل شده است.
—شنود ما، دامنه وسيعي از فشار هاي صدا که نسبتي بيش از يك ميليون تا يك است را در بر مي گيرد. مقياس دسي بل، اين اعداد را قابل كنترل مي كند.

موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | 19:38 | نویسنده : خانم رضایی |
—کم شنوایی تنها چیزی است که ما به عنوان تاثیر مخرب صدای بلند بر سلامت شنوایی با آن آشناییم در حالی که در جامعه صنعتی امروز که در آن معیار صدای مجاز و غیر مجاز تعریف درستی ندارد و محدودیتی برای صداهای بلند در محیط زندگی و کار رعایت نمی شود. اما تاثیرات روانشناختی و ارتباطی شامل: افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، کاهش مهارت های اجتماعی، ناتوانی دریادگیری، کاهش حافظه و همچنین کاهش مهارت های زبانی و گفتاری در کودکان همواره سلامت ما را تهدید میکنند.
—سردرد، خستگی، بیماری های قلبی، اختلالات گوارشی، سقط جنین، سرطان و اختلال خواب از جمله مهمترین تاثیرات سوء صدا بر سلامت انسان است.
—صدا به عنوان دومین آلوده کننده محیط زیست پس از آلودگی هوا به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی گیرد در حالی که برخی تاثیرات مخرب صدای بلند به صورت پایدار و برای همیشه با فرد بیمار باقی خواهد ماند.
—جهت جلوگیری از ابتلا به معلولیت های ناشی از صدای بلند لازم است صداهای موجود در محیط زندگی و کار مورد ارزیابی و پایش قرار بگیرد و در مرحله دوم راهکارهای مناسب جهت کاهش صدا مورد توجه قرار داده شود و در نهایت با استفاده از تجهیزات حفاظتی فردی به پیشگیری از تاثیرات مخرب صدای بلند که عموما فرد را دچار کم شنوایی های پایدار می کنند بپردازیم.
—
مقدمه
—آلودگی صوتی  به عنوان یکی از آلاینده های زیست محیطی در ایجاد این گونه مشکلات در شهر های بزرگ سهم بسزایی را به خود اختصاص داده است.
—آلودگی صوتی با فن آوری و تکنولوژی صنعتی رابطه مستقیم داشته  و به عبارت دیگر همزمان با رشد و ارتقاء تکنولوژی مشکل صدا نیز ابعاد گسترده تری یافته و باعث بروز مشکلات بیشتری خواهد شد.
—مشکل این نوع از آلودگی در اکثریت کشورهای صنعتی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات زیست محیطی تلقی شده و حتی در مدیریت کلان شهرها، معماری داخلی مراکز بهداشتی درمانی، آموزشی و تحقیقاتی، مسکونی و تجاری و همینطور طراحی ماشین آلات صنعتی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
—
— تحقیقات انجام گرفته نشان میدهد که هیاهو و دغدغه های زندگی ماشینی ناراحتی جسمی و روحی شهروندان کلان شهرها را باعث می شود که عوارض جسمی و روحی و روانی ناشی از سرو صدای ترافیکی در مقایسه با انواع دیگر بسیار زیانبارتر است. این مسائل باعث شده است که جهان امروز برای مبارزه با این معضل هزینه های هنگفتی را صرف نماید.
 
آلودگی صوتی
—آلودگي صوتي و تاثيرات آن نيز يكي از مسايلي است كه با توجه به توسعه روز افزون جوامع به ويژه روند صنعتي شدن نمايان تر شده و از اهميت قابل توجهي برخوردار گرديده است.
—
— تدوين استاندارد ها درباره صدا يا تكميل و به روز نمودن و تعيين حد مجاز آلودگي صوتي همگي مويد توجه بيشتر جوامع به صداهاي موجود در محيط و نياز آنها در كنترل اين نوع از آلودگي ميباشد.
—صداهاي محيطي شامل: صداهاي منتشره از مناطق صنعتي، رفت و آمد قطارها، فرودگاه ها و مناطق تفريحي بوده ولی مواردي از قبيل اكوستيك ساختماني، صداهاي درون ساختمان، واكنش افراد به ارتعاشات و كاربردهاي صنعتي صدا و سنجش آن را شامل نمي شود.
—
—

موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | 18:35 | نویسنده : خانم رضایی |

 

 


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 14 دی 1393برچسب:, | 17:4 | نویسنده : خانم رضایی |


مقدمه:
محدوده مکانی از کهکشان راه شیری تا اجزا مولکولهای سیاره ی زمین را شامل می شود و زندگی جانداران کره زمین تحت تاثیر شرایط آن قرار دارد.

انقلاب صنعتی باعث شد توان بشر برای استفاده از طبیعت بسیار بیشتر از توان بدنی او باشد و از طریق انسان رفته رفته سبب تخریب بی سابقه ای در طبیعت شد. ازجمله: نابودی و تخریب جنگل ها، فرسایش خاک، نابودی گونه ها، آلودگی های گسترده در سطح جهانی، گرمایش زمین و تغییرات شدید اقلیمی، آلودگی آب ها و ...

و از طرفی با گسترش ناموزون شهر ها (به دلیل میل انسان به شهرنشینی) و مناطق صنعتی این تاثیرات منفی در طبیعت را فزونی بخشید.

تقریبا پس از جنگ جهانی دوم بود که انسان به فکر طبیعت افتاد و پس از آن با برگذاری کنفرانس ها و تاسیس ارگان ها و سازمان های زیست محیطی مختلف، بشر به فکر حفاظت طبیعت و اصلاح محیط زیست تخریب شده ی اطرافش افتاد.

به وجود آمدن رشته ی تحصیلی با این عنوان نیز یکی از دستاورد های این تفکر بشر است، زیرا برای رسیدن به این مقصود نیاز به نیروی متخصص در این عرصه است تا با جمعبندی علوم مختلف رشته های گوناگون و با ارائه راه حل های منطقی تر و نه به شکل انحصاری و قابل قبول کارشناسان یک رشته بتواند به این مهم دست یابد.

در ایران این رشته متاسفانه در شاخه علوم منایع طبیعی قرار دارد؛ در ابتدا مباحث زیست محیطی در دل رشته های دیگر تدریس می شد. اما با گسترش روزافزون و چشم گیر این علم در جهان و با
سرعتی کمتر در کشور ما، این رشته با عنوان مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست هم اکنون در دانشگاه های کشور ما تدریس می شود. اما در سایر کشورها محیط زیست به عنوان یک رشته مجزا ارائه می شود.

گسترش روز افزون جمعیت انسانها در سرار دنیا، نیاز هر کشور را بر حفظ محیط پیرامون خود دوچندان کرده است. زیرا که امروزه بشر خود هم میتواند باعث تخریب محیط زیست خود شود و هم آن را حفظ کند.
به نظر کارشناسان محیط زیست میزان جنگل های موجود در دنیا ممکن است تا 50 سال آینده کاهش چشم گیر داشته باشد به طوری که بیشتر وسعت یک کشور را بیابان تشکیل دهد. همچنین نیاز به حفظ حیات و حش و جانورانی که در آن زندگی می کنند باعث شده تا افرادی برای حراست از این نعمت های خدادای اموزش های لازم را ببینند و تخصص لازم را کسب کنند. از این رو در هر کشور برای تربیت افرادی که بتوانند به طور تخصصی به حفظ محیط زیست خود بپردازند، رشته ای با نام محیط زیست تشکیل شده است.
محیط زیست لطیف ترین قسمت زندگی در هر مکانی است. رشته محیط زیست در ایران زیر شاخه مهندسی منابع طبیعی است و اساس آن بر حفاظت از طبیعت می باشد. این رشته تمام مسائلی را که در حیطه محیط زیست وجود دارد را در بر می گیرید پس دارای گستره ای بسیار زیاد می باشد.

درسهای ارائه شده در رشته محیط زیست:

دروس پایه:
ریاضیات عمومی- فیزیك عمومی- شیمی عمومی- شیمی آلی- آمار و احتمالات- گیاه شناسی عمومی- اكولوژی- کارتوگرافی- رسم فنی- میکروبیولوژی- ژنتیک- زمین شناسی- جانور شناسی

دروس اصلی:
هوا و اقلیم شناسی- اقتصاد عمومی- خاک شناسی- شناخت محیط زیست- هیدرولوژی - جامعه شناسی- مساحی و نقشه برداری- عکس های هوایی- حفاظت خاک- درختان و درختچه های ایران- آشنایی با رایانه- گیاهان آبزی- شناسایی گیاهان مرتعی- مبانی سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی

دروس تخصصی الزامی:
بوم شناسی مهره داران- مبانی مدیریت حیات وحش- زیست شناسی و شناخت حیوانات شکاری- حقوق و مدیریت محیط یست- اکولوژی دریاها- فنون و مدیریت حیات وحش- آلودگی هوا- انسان و محیط زیست- مناطق حفاظت شده پارکهای ملی و جنگلی- پارکداری- طراحی و مهندسی پارکهای ملی و جنگلی- آلودگی آب و خاک- زیست شناسی حفاظت- جلسه بحث- پروژه

دروس تخصصی انتخابی:
محیط زیست و کشاورزی- بهسازی طبیعت و حفظ محیط زیست- بوم شناسی سیمای سرزمین- تاکسیدرمی- ماهی شناسی-آبزی پروری- جنگل شناسی عمومی- ترویج و آموزش منابع طبیعی- آبزیان- ژئومورفولوژی- جاده سازی- طرح آزمایشات کشاورزی- فیزیولوژی جانوری- مدیریت مواد زائد و جامد- جنگلداری- بوم شناسی تالاب ها- مرتعداری- کارآفرینی عمومی-فضای سبز شهری-اکوتوریسم- دوزیستان و خزندگان ایران- پرنده شناسی- لیمنولوژی عمومی

رشته های مرتبط با محیط زیست:
کشاورزی- شیمی- شیلات – عمران- مکانیک- هنر- زمین شناسی- پزشکی- زیست شناسی- هواشناسی- ریاضی و آمار- فیزیک- نفت- کامپیوتر- صنایع- جغرافیا- آبیاری و ...

ارگانهای مرتبط جهت اشتغال:
سازمان حفاظت محیط زیست- ادارات جهاد کشاورزی- منابع طبیعی- شهرداری و فرمانداری- هواشناسی- جنگل بانی- آموزش و پرورش- راه و ترابری- مسکن و شهرسازی- شرکت نفت- شرکت لوله سازی- شرکت فولاد- شرکت ملی حفاری- اداره و آزمایشگاه های آب و فاضلاب- کارخانجات صنایع غذایی

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست:
نحوه پذیرش:
دانشجویان فارغ التحصیل از رشته کارشناسی رشته محیط زیست یا سایر رشته های دیگر می توانند با شرکت در آزمون سراسری کارشناسی ارشد یا ازمون دانشگاه آزاد و قبولی در این مقطع ادامه تحصیل بدهند.
همچنین دو یا سه نفر از دانشجویان ممتاز دوره کارشناسی با نظر گروه محیط زیست دانشگاه مربوطه بدون ازمون وارد مقطع فوق لیسانس شوند.

گرایش ها:
این رشته دارای 3 گرایش است.
۱-پزیستگاه ها و تنوع زیستی
۲-آلودگی های محیط زیست
۳-ارزیابی و آمایش سرزمین

لازم به ذکر است که هر یک از دانشگاه ها بسته به امکانات و تخصص هیت علمی این گرایش ها را ارائه می دهند.


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 12 دی 1393برچسب:, | 10:38 | نویسنده : خانم رضایی |

 

تعریف و هدف گرایش محیط زیست

 

کارشناسی ارشد محیط زیست گرایشی از رشته مهندسی عمران است که با موضوعاتی نظیر عملکرد مواد شیمیایی و زیست‌شناسی موجودات، مباحث مربوط به اتلاف گرما و انرژی حرارتی، تصفیه و پالایش آب و هوا و اصلاح وبهبود مکان‌هائی که در اثر آسیب‌های قبلی و آلودگی­ های صنعتی صدمه دیده‌اند، در ارتباط می­باشد.

 

هدف دوره کارشناسی ارشد محیط زیست، افزایش اطلاعات کارشناسانی نظیر کارشناسان مهندسی عمران، مهندسی آب، مهندسی شیمی، مهندسی محیط زیست، مهندسی مکانیک، مهندسی بهداشت محیط و آموزش افرادی است که دارای توانائی‌های لازم جهت طراحی و نظارت برحسن اجرای پروژه‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف مهندسی محیط زیست بوده و در ضمن قادر به انجام تحقیقات لازم جهت حل مسائل و مشکلات زیست محیطی کشور باشند. از جمله پروژه های تخصصی مرتبط با این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک و هوا
  •  طراحی تاسیسات آب و فاضلاب شهری، روستایی و صنعتی
  •  کنترل آلودگی‌های حاصل از مواد زائد جامد
  •  برنامه ریزی و مدیریت اجرای طرح‌های زیست محیطی
  •  ارزیابی زیست محیطی طرح‌های عمرانی

 

این گرایش کارشناسی ارشد، مختص گروه مهندسی عمران نمی­باشد و از رشته­ های مهندسی آب، مهندسی مکانیک، مهندسی محیط زیست (بهداشت محیط)، شیمی (نساجی) و مهندسی پلیمر نیز پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد دارد.

 

ارتباط این گرایش با سایر گرایش های کارشناسی ارشد

 

این مجموعه با طیف گسترده آموزشی و موضوعات تحقیقاتی می­تواند با سایر دوره­های کارشناسی ارشد فنی و مهندسی مانند عمران، شیمی و مکانیک در ارتباط باشد.

 

دروس اصلی کارشناسی ارشد و دروس مهم مورد نیاز برای این گرایش از دورۀ کارشناسی

 

تعداد واحدهای مقطع کارشناسی محیط زیست مانند تمام گرایش‌های دیگر عمران در دوره پژوهش­ محور برابر ۳۲ واحد است که شامل ۲۴ واحد دروس تئوری و عملی، ۲ واحد سمینار و ۶ واحد پایان­ نامه است. در دوره آموزش­ محور نیز به جای ۶ واحد پایان‌نامه، ۶ واحد درس اختیاری گذرانده خواهد شد و در درس سمینار بر روی یک موضوع خاص تحقیق می‌شود. دروس اصلی گرایش محیط زیست عبارتند از:

 

شناخت و مدیریت برنامه­ ریزی محیط زیست، آلودگی مواد زاید جامد و روش‌های کنترل آن، آلودگی هوا و روش‌های کنترل آن، تصفیه آب و تصفیه فاضلاب

 

همچنین برخی از دروس اختیاری این گرایش عبارتند از:

 

آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی، مواد زاید خطرناک، روش‌های عددی در مهندسی محیط زیست، طراحی تصفیه‌خانه آب و فاضلاب، آلودگی صدا و کنترل آن، مدیریت و برنامه‌ریزی محیط زیست، زباله‌سوزی، تصفیه فاضلاب‌های صنعتی، آلودگی خاک، آلودگی‌های دریا و روش‌های کنترل آن، تصفیه آب، روش‌های ارزیابی زیست محیطی پروژه‌ها، طراحی تجهیزات کنترل آلودگی هوا، اندازه‌گیری و ارزیابی آلودگی هوا، تهویه صنعتی، کنترل آلودگی هوا در محیط‌های بسته، مدیریت کیفی منابع آب و …..

 

دانشگاه های مطرح در سراسر کشور

 

این گرایش نخستین بار در سال ۱۳۶۹ در دانشگاه تربیت مدرس دانشجو پذیرفته است. مطرح‌ترین دانشگاه‌ها در سطح کشور که در آن‌ها دوره کارشناسی ارشد محیط زیست برگزار می‌گردد عبارتند از:

 

دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران (دانشکده فنی)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تربیت مدرس و همچنین دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در ۵ گرایش تخصصی زیر مجموعه محیط زیست تحت عنوان‌های آب و فاضلاب، آلودگی هوا، سواحل، مواد زاید جامد و منابع آب.

 

اساتید مطرح دانشگاهی در این گرایش

 

در دفتر مطالعات آب و محیط زیست دانشگاه شریف دکتر احمد ابریشم‌چی، دکتر مسعود تجریشی، دکتر سید محمود برقعی، دکتر میرمصدق جمالی، دکتر بهزاد عطایی آشتیانی و دکتر محمد ارحامی اعضای هیئت علمی هستند. دکتر سید احمد میرباقری، دکتر فریدون وفایی و دکتر محمدرضا صبور از اعضای هیئت علمی دانشکده عمران خواجه نصیرالدین طوسی و دکتر ناصر طالب بیدختی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز از جمله اساتید مطرح محیط زیست در ایران می‌باشند.

 

زمینۀ فعالیت، آیندۀ شغلی و شرکت های عمرانی مرتبط با این گرایش

 

در این گرایش امکان ادامه تحصیل در مقطع دکترا در داخل کشور وجود دارد و شرایط گرفتن بورس برای ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر خارج از کشور نیز امکان­پذیر است. فارغ التحصیلان این دوره زمینه فنی کافی برای احراز مشاغل زیر را دارند:

  •  همکاری با وزارتخانه­ ها و سازمانهای مسئول برنامه ­ریزی در زمینه مهندسی محیط زیست، مهندسین مشاور و شرکتهای مجری طرحهای مهندسی محیط زیست و صنایع مختلف جهت کنترل و یا کاهش آلودگی­های زیست محیط
  •  همکاری با مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها در ارتباط با موضوعات و گرایشهای مهندسی محیط زیست
  •  همکاری با مراکز آموزش عالی و مراکز آموزشی جهت تکمیل کادر هیئت علمی مهندسی محیط زیست

بنابر موارد گفته شده، فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در دفاتر محیط زیست شهرداری‌ها، سازمان حفاظت محیط زیست کشور، واحدهای محیط زیست مستقر در تمامی کارگاه‌های شرکت‌های پیمانکاری کشور و تشکل‌های غیر دولتی حامی محیط زیست، مشغول به کار شود. علاوه بر اینها شرکت‌های مهندسی مشاور نیز در زمینه محیط زیست فعالیت می‌کنند که دو شرکت “آب‌ و محیط خاورمیانه” و “پویندگان محیط زیست” در جامعه مهندسان مشاور ایران به صورت رسمی در زمینه ارزیابی‌های محیط زیستی فعال‌اند.


موضوعات مرتبط: مهندسی محیط زیست ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 10 دی 1393برچسب:, | 19:11 | نویسنده : خانم رضایی |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.